Vad är CrossFit?

Vad är CrossFit?

CrossFit är en träningsform som är ständigt varierad  med funktionella rörelser utförda med hög intensitet. Vi är alla skapta till att springa, putta, lyfta, dra, klättra, sitta och stå helt naturligt och detta har vi gjort i urminnes tider, det är en del av vår design. Det är dessa naturliga rörelser som vi använder i övningarna på våra CrossFitpass.

Den centrala uppbyggnaden av våra pass är variation. Passen varieras både i tid och i olika kombinationer av övningar. Vi blandar tyngre lyft, lättare lyft, löpning, cykling, rodd, gymnastiska övningar (kroppsvikt), hopp, klättring mm.

 

För att hålla koll på vår utveckling är allt vi gör mätbart, antingen med tid, antal repetitioner eller vikt. Det handlar dock ej om tävling mot varandra utan om att utmana dina egna gränser. Mätbarheten är viktig både för dig som tränande och för våra coacher, det är denna mätbarhet som bevisar att du hela tiden utvecklas.

 

Att träna hos CrossFit Trestad

Vårt syfte är att erbjuda våra medlemmar en träningsform som inte bara är utmanande och utvecklande utan även skapar en fantastisk gemenskap. Utöver bokningsbara gruppass och opengymtider håller CrossFit Trestad även events och workshops.